Vær din egen lykkes smed


 

Hensikten med Carna er gjennom trening og/eller behandling, å hjelpe deg å sprenge dine indre grenser, få det bedre med deg selv og det livet du lever. Ved å sette pris på kroppen din, og finne trygghet ideg selv, kan du løsrive deg fra fastlåste mønstre, krav og forventninger i hverdagen. Det er et ønske å bidra til å øke din livskvalitet og livsglede. Huset har fått navnet "CARNA", etter en romersk gudinne som hersker over hjertet og menneskets helse.

Trening som fokuserer på helheten i mennesket, altså både det fysiske og det mentale. Personlig individuell trening eller i små grupper for optimalt utbytte. Behandling av plager som er et resultat av livsstil og indre selvbilde. Temakurs i form av foredrag, samtalegrupper og lignende.

 

Hjerte_giftbox_CARNA.jpg

ET GAVEKORT FRA CARNA ER FINT Å GI OG FINT Å ØNSKE TIL SEG SELV!


GITTE BRAGE
Grunnlegger, instruktør, Terapeut, Veileder

Min interesse for fysisk trening startet tidlig som aktiv gymnast i Danmark. Etter en periode med fokus overveiende på den fysiske kroppen, begynte jeg å interessere meg for det mentale mennesket. Effekten av fysisk trening kombinert med mental trening er større enn man har trodd i vår vestlige del av verden. Det er stadig større behov for treningstilbud som er mer helhetlige. 

Fra 2012 har jeg tilbrakt mye tid i SørIndia for å få ny inspirasjon. India har mye å by på og fra oktober 2013 tilbyr jeg også Helsereise til SørIndia. Konseptet har fått navnet Thumbi Helsereiser. 

"Jeg «ufarliggjør» det åndelige aspektet, gjør det lettere tilgjengelig og integrerer det for vår vestlige livsstil og tradisjoner. "

ASTRID ERIKSEN
Personlig trener, Gruppe-Instruktør. Livstils Coach

Som personlig trener/ instruktør er jeg veldig opptatt av å bygge opp en sterk core/ kjernemuskulatur og balanse. Når man får en sterk sunn kropp kommer en god balanse. Strikker, Bosuball, kettlebells og redcore/slynger er mine aller beste venner til en sunn og sterk kropp som skal vare livet ut.

Styrketrening kan man begynne med når som helst. Jeg har trent kunder som har vært 70 – 88 år til å få en sterkere og sunnere kropp.

For å få det godt i livet må man ha et ryddig indre og være glad i sitt eget speilbilde. Jeg jobber med hele kroppen, det fysiske og det mentale. Jeg fokusere på det positive og sammen når vi ditt individuelle  mål.

"Janteloven finnes ikke i mitt liv. You can do it!  - Alle kan, hvis de vil. Hver dag er en gave, - grip den!"

Kristine.jpg

KRISTINE CUMMINS WALLØE
Pilates & Gruppe - Instruktør

I 2010 begynte jeg å trene på Carna og tok senere instruktørkurs hos Stott Pilates (IMP1 + IMP2). I motsetning til mye annen trening handler pilates om deg selv – og bare deg. Du skal ikke slå noen rekorder eller ta mest pull-ups, men utfordre deg selv og styre øvelsene ved hjelp av egen kroppskontroll. Det er noe av det jeg liker ekstra godt med denne typen trening, alle øvelsene kan gjøres av alle, enten du trenger å gjøre øvelsene litt enklere og jobbe deg oppover, eller gjøre den tyngre for å få litt ekstra motstand – mulighetene er mange.

 

_DSC1727_utsnitt_550px.jpg

EIRIL RADHA MEHUS
Sivananda Yoga & Gruppe - Instruktør

kristina.jpg

Utdannet Yoga Lærer fra India
Intern opplæring for Carna ved Gitte Brage

Om meg: 

Jeg startet som sikkert mange andre; skeptisk til yoga. Jeg så for meg at det var veldig lett og ueffektiv trening, og ikke minst ble jeg skremt av det spirituelle aspektet. Etter min aller første yogatime var jeg frelst! Ikke bare er det trening for hele kroppen, det er også trening for hjernen. Man lærer fokus, og avspenning, som er mangelvare i vår travle livsstil. For meg er det viktig å gi en helhetsfølelse. At man skal gå fra timen og føle seg balansert. Musklene er styrket og tøyd, skuldrene er senket, og kaoset i hode er ryddet.

Yoga er ingen konkurranse, og passer  for alle. Og det er nettopp det jeg liker, vi skal ikke sammenligne oss med andre, eller vårt tidligere eller fremtidig selv. Vi skal akseptere hvor vi er, og våre begrensinger, holde oss ved like og utvikle oss, uten forventinger.

kristina.jpg

Kristina er sertifisert yogalærer og yogaterapeut, og er faglig leder på YogaIinjen ved folkehøgskolen på Hadeland. Hun har gjennom 15 år vært dedikert til yoga, og kontinuerlig fordypet sin viten og erfaringspulje gjennom egen kontemplativ praksis, og med nysgjerrig åpenhet utforsket forskjellige yogatradisjoner.

 I yogaundervisningen fokuserer Kristina på det elementære ved at kultivere en vennlig, tolerant og lyttende innstilling til egen kropp, og med respekt og mildhet oppfordrer hun til å utforske de begrensninger og muligheter kroppen byr på. Undervisningen preges av hennes personlige kreative tilgang og humoristiske letthet, kombinert med dyp forankring i yogisk viten og filosofi.

I tillegg til sitt arbeid  innen yoga, terapi og mindfulness, er hun utdannet tekstilkunster ved Glasgow School of Art i Skottland - et fagområde hvorfra hun har lang erfaring med å koordinere kreative prosesser som involverte mange aktører og større kunstprosjekter.